Inne próbki talentu

APERITIF DZIĘGIELOWY 40% vol.
Wytrawna wódka o intensywnym smaku i zapachu ziół. Na pierwszy plan wysuwa się arcydzięgiel ale można tez wyczuć anyż, kminek i ziele angielskie. Ze względu na dobroczynne działanie arcydzięgla na nasz organiz polecamy do picia jako aperitif.

BITTER NA BIAŁYM WINIE 25% vol.
Dawniej wykorzystywano lecznicze działanie bitterów i pijano je aby wspomóc proces trawienia. Współcześnie rozróżniamy dwa rodzaje bitterów, jedne z nich wykorzystywane są jako składnik drinków, inne pija się samodzielnie. Najbardziej znanym obecnie bitterem jest Campari. Nasz bitter polecamy do picia samodzielnie, najlepiej lekko schłodzony. Trunek ten to połączenie białego wina z naszych winogron z ziołami takimi jak pięciornik, tysięcznik, goździki, kardamon oraz sporą ilością gorzkiej pomarańczy. Dodatek wielu ziół zdecydowanie podkreśliło aromaty wina i stworzyło lekko goryczkowy i przyjemnie orzeźwiający smak.

MIÓD KRZEPKI 18% vol.
Miód lipowy z kwiatem z czarnego bzu.

SZNAPS GRUSZKOWY 20% vol.
Aromatyczne owoce i niewielka ilość alkoholu, bez dodatku cukru dały lekki, wykwintny trunek. Podawać schłodzony.

SZNAPS PIĘCIORNIKOWY 40% vol.
Silne korzenne doznania. Dla smakoszy intensywnych wrażeń. Bez dodatku cukru.

WERMUTH 24% vol.
Alkohol ten powstał z połączenia dwóch rodzajów wina i wielu skomponowanych ze sobą ziół i aromatów owocowych. Nasza wersja jest lekko wytrawna. Stworzylismy intensywny w smaku, aromatyczny wermuth, który bardzo dobrze sprawdzi się w drinkach.